Generic Mobile Privat

Vi tillhandahåller tjänsterna Hem SMS och Uppringt Internet. För företag har vi skapat marknadens mest trygga och flexibla larm- och SMS-tjänster för både små och stora SMS-utskick. Självklart vill vi även hjälpa privatpersoner med säkra och trygga meddelandetjänster. 

 

Frågor & svar, Hem SMS

Kan jag få upplästa meddelanden som vanliga SMS istället?

Företag: Med tjänsten SMS till mobilt fastnätsnummer kan du ta emot de SMS som skickas till ditt fasta nummer som vanliga text SMS eller som e-post. Läs mer om SMS till mobilt fastnätsnummer här >>

Privat: Ja, om din fasta telefon är en DECT-telefon och är aktiverad så att du kan ta emot SMS på den. Läs mer här hur du aktiverar Hem-SMS >>.

Vad gör jag om jag inte vill ta emot fler upplästa SMS?

Om du inte vill ha upplästa SMS, skicka ett e-postmeddelande med ditt fasta nummer till nosms@hemsms.se så spärrar vi ditt telefonnummer för inkommande SMS. De SMS som skickas till dig framöver kommer att raderas. Vi kommer inte att använda ditt telefonnummer i andra sammanhang.

Vem har skickat meddelandet?

Troligen någon du känner. Avsändarens telefonnummer läses alltid upp i meddelandet. Du kan även välja tjänsten Namnupplysning för att få svar direkt på vem numret tillhör. Används tilläggstjänsten Namnupplysning debiteras en kostnad på ditt telefonabonnemang om namnuppslaget lyckas och kommer kunna ses på din telefonräkning.

Fler frågor och svar >>

Frågor & svar, Uppringt Internet

Varför kan jag inte koppla upp mig på Internet?

Prova att stänga av datorn, dra ut strömmen ur modemet, och låt det vara strömlöst några minuter. Koppla in strömmen ingen och starta datorn. Det gör vanligen att modemet "startar om".

Jag har en ny dator och får inte igång mitt Internet.

Kontrollera att du skapat en Fjärranslutning. Mer om hur du skapar en fjärranslutning kan du läsa här >>

Hur gör jag för att koppla in mitt nya modem?

Det finns flera olika sorters modem, här kan du läsa om hur du kopplar in ett externt modem >>

Vilken abonnemangsform passar mig?

Det finns 3 olika abonnemangsformer för privat bruk. Small lämpar sig för dem som använder Internet sällan, kanske inte ens varje månad. Medium passar dem som använder Internet varje månad, men endast en kortare stund. Max passar dem som använder Internet dagligen eller vid flera och längre tillfällen varje månad.

Läs mer om de olika abonnemangsformerna här >>