Hem SMS

Hem SMS är en gratistjänst som gör att du kan ta emot SMS på ditt fasta nummer.

Gäller det SMS till mobilt fastnätsnummer?

Ta emot SMS i en fast telefon

En datoriserad röst läser upp ditt meddelande, eller så visas ditt SMS i displayen på samma sätt som i din mobiltelefon.

Om din telefon inte är aktiverad för SMS kommer meddelandet att läsas upp av en talsyntes. Först ringer det i din telefon som vanligt. När du svarar talar en röst om att du fått ett SMS och att det kommer att läsas upp. Du kan välja att lyssna på meddelandet igen genom att trycka "2" vid slutet av samtalet. Att få ett SMS uppläst är helt kostnadsfritt. Avsändarens telefonnummer läses alltid upp, anteckna det gärna direkt.

Om din telefon är aktiverad för SMS kan du läsa meddelandet direkt i displayen likt en vanlig mobiltelefon.

Tryck 1 för namnupplysning

Om du vill veta namn och adress på den som skickade SMS:et under pågående samtal kan du göra en namnupplysning genom att trycka "1" efter det att du hört ditt meddelande. Namnupplysningen kostar 29 kr inkl moms och måste bekräftas genom att trycka "1" en gång till innan namnupplysningen genomförs och debiteras.

Om du inte svarar

Om du inte svarar eller er telefonlinje är upptagen genomförs åtta uppringningsförsök, en gång per timme. Om du fortfarande inte svarat efter uppringningsförsöken kommer SMS:et att raderas.

Uppringningsförsöken utförs under följande tider:

  • Måndag-torsdag: 07.00-22.00
  • Fredag: 07.00-23.00
  • Lördag: 09.00-23.00
  • Söndag: 09.00-22.00

Vad gör jag om jag inte vill ta emot upplästa SMS?

Om du inte vill ta emot SMS på ditt fasta nummer från någon, skicka ett e-post meddelande med ditt fasta nummer till nosms@hemsms.se så spärrar vi ditt telefonnummer för inkommande SMS. De SMS som skickas till dig framöver kommer att raderas. Vi kommer inte att använda det telefonnummer du anger i andra sammanhang.